Vážení zákazníci, náš internetový obchod je dočasne pozastavený.

Ďakujeme za porozumenie. 

 

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Únik vody - instalko.sk

Kvapkajúci vodovodný kohútik, tečúci záchod či netesniace potrubie. To všetko sú poruchy, ktoré mnohí ľudia ignorujú alebo nemajú potrebu riešiť ihneď. No v dnešnej dobe, kedy je voda čoraz drahšia, by ste týmto nedostatkom mali venovať pozornosť čo najskôr. Ak totiž pretrvávajú niekoľko dní alebo dokonca týždňov, môžete kvôli nim úplne zbytočne prísť o desiatky eur. Ako viete únikom vody v domácnosti či firme jednoducho predchádzať?

 

Sprchový kút - instalko.sk

Zatiaľ čo v minulosti nesmela v žiadnej domácnosti chýbať vaňa, dnes to platí o sprchovacom kúte. V súvislosti s tým sa však naskytá otázka, či je vhodnejší sprchový kút s vaničkou alebo takzvaný walk-in, resp. sprchový kút bez vaničky. Oba typy majú svoje benefity, o čom svedčí aj dopyt po nich na trhu. V nasledujúcich riadkoch vám ich stručne predstavíme. Vďaka tomu zistíte, ktorý sprchový kút bude vhodnejší vo vašej situácii.

 

Ako vybrať plynový kotol? - instalko.sk

Staviate nový dom alebo máte staršiu nehnuteľnosť a pociťujete, že váš kotol už nie je tak efektívny ako by mal byť? V takom prípade pravdepodobne premýšľate, ako vybrať plynový kotol. Poradíme vám, ktoré najdôležitejšie parametre si všímať.

 

Ako odstrániť vodný kameň zo skla - instalko.sk

Vodný kameň je častým problémom v domácnostiach, najmä v sprchovacích kútoch a na skle. Jeho tvorba je spôsobená usadením vápna a minerálov z tvrdej vody. V prípade, že ho chcete odstrániť zo sklenených povrchov, existujú rôzne metódy a prípravky, ktoré vám môžu pomôcť získať späť pôvodný lesk vašich sklenených povrchov.

 

Praktické darčeky - instalko.sk

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, aké kritériá by mal vlastne spĺňať vhodný darček? Áno, v prvom rade by mal predovšetkým potešiť. Okrem toho však nikdy nie je na škodu, keď je darček zároveň aj praktický – teda obdarovaná osoba ho dokáže dobre využiť. No a v tomto článku nájdete hneď niekoľko tipov práve na praktické darčeky, ktoré potešia. A čo je na tom všetkom najlepšie? Dali sme dokopy nielen tipy pre domácich majstrov, ale taktiež pre ženy v domácnosti. A bonusom pre vás budú darčeky, ktoré využije celá rodina.

 

Prehlad radiatorov - instalko.sk

Doba klasických liatinových radiátorov je dávno preč. Kedysi sme ich našli prakticky v každej jednej obývanej budove, dnes sa nachádzajú už len sporadicky v starších domácnostiach a stavbách. Postupne ich nahradili modernejšie typy radiátorovspôsoby vykurovania. V nasledujúcich riadkoch si ich prehľadne rozoberieme, pričom nezabudneme ani na ich hlavné výhody aj drobné nedostatky.

 

Ako funguje kondenzačný kotol - instalko.sk

Kondenzačné kotly predstavujú perfektný spôsob, ako ušetriť veľkú časť nákladov na energie a zároveň znížiť záťaž na životné prostredie. Viete, v čom sú iné ako klasické plynové kotly? A budú dobrou voľbou aj do vašej domácnosti?

 

Elektrický kotol - instalko.sk

Elektrické kotle sa tešia veľkej obľube hlavne v moderných nízkoenergetických domoch a bytoch. Medzi ich hlavné výhody patrí nielen rýchla a jednoduchá inštalácia, dostupná cena a vysoká ekologickosť, ale aj kompaktná konštrukcia a tichá prevádzka. Rozhodli ste sa, že budete aj vy ohrievať vodu na vykurovanie elektrinou? Poradíme vám, na čo si dávať pozor pri kúpe nového kotla.

 

Potrubie pre rozvod vody - instalko.sk

Staviate nový dom, prípadne rekonštruujete ten starý a chystáte sa meniť vodovodné potrubia? Pri výbere by ste si mali všímať viacero dôležitých vecí. Poradíme vám, čo nepodceňovať a ktorým detailom venovať pozornosť.

 

Vodovodné batérie - instalko.sk

Začala vám tiecť vaša stará vodovodná batéria? Alebo ste sa len rozhodli, že trochu oživíte vzhľad vašej kúpeľne novou? Výmena klasických nástenných alebo stojankových batérií je pomerne jednoduchá, takže si nemusíte volať inštalatéra. Postačí vám niekoľko základných nástrojov a celý proces zvládnete za menej ako pol hodinu. V nasledujúcich riadkoch vám poradíme, ako postupovať a na ktoré veci si dávať pozor.

 

Ventilátor do kúpeľne - instalko.sk

Kúpeľňa je spravidla jednou z najmenších, no zároveň najvlhkejších miestností v domácnosti. A práve to môže byť problém. Dlhodobo vysoká vlhkosť totiž dokáže spôsobovať rýchle množenie zdraviu škodlivých plesní či baktérií, poškodenie nábytku a celkové zhoršenie mikroklímy v interiéri. Preto je dôležité myslieť na správne odvetranie. Akými spôsobmi ho viete riešiť a ktoré veci si všímať pri výbere ventilátora?

 

Výmena bytového vodomera - instalko.sk

V minulosti platilo, že vodomery na studenú vodu sa museli meniť každých 6 rokov, na teplú zase každé 4 roky. Podľa najnovšej vyhlášky, ktorá platí od roku 2019, je potrebné bytové vodomery na studenú aj teplú vodu vymeniť raz za 5 rokov. Na čo všetko by ste v tomto smere mali dbať?

 

Termostaty na instalko.sk

O inteligentných termostatoch ste už určite počuli aj vy. Oplatí sa vám však do nich investovať? Aké funkcie a reálne benefity vám dokážu priniesť? Toto sú ich najdôležitejšie vlastnosti, ktoré sa oplatí poznať!

 

Ako na zavlažovanie - instalko.sk

Vedeli ste, že zavlažovací systém si viete vyskladať a nainštalovať aj svojpomocne? Nemusíte si najímať drahých záhradníkov, ktorí ho navrhnú či namontujú za vás. Stačí poznať niekoľko základných pravidiel. V nasledujúcich riadkoch vám poradíme, na čo všetko je dobré myslieť a ako postupovať.

 

Kalové čerpadlo - instalko.sk

Potrebujete prečerpávať vodu, ktorá obsahuje splašky, bahno, piesok, prípadne iné nečistoty? Potom by ste si mali zaobstarať odolné kalové čerpadlo. Čo všetko umožňuje a ktoré parametre si všímať pri jeho výbere?

 

Výber vodováhy - instalko.sk

Každý správny remeselník, ale aj domáci kutil, by mal mať vo svojej výbave kvalitnú vodováhu. Možno by ste to nepovedali, no toto konštrukčne jednoduché zariadenie vám za určitých okolností dokáže ušetriť aj tisícky eur a mnohé vážne problémy. Práve preto ho netreba podceňovať!

 

Náradie pre kutila - instalko.sk

Máte radi manuálnu prácu a s obľubou si veci v domácnosti montujete alebo opravujete svojpomocne? V takom prípade by vám nemala chýbať kvalitná výbava. Ktoré nástroje či pomôcky sa vám skutočne zídu a čo si všímať pri ich kúpe?

 

Znečistená voda - instalko.sk

Čistota je kľúčová nielen v prípade pitnej, ale aj úžitkovej vody. Nežiadúce čiastočky a chemikálie totiž vedia napáchať veľké škody. Napríklad, môžu znefunkčniť rôzne zariadenia a skrátiť ich životnosť. Ak sa chcete vyhnúť problémom, mali by ste používať vhodný vodný filter. Pri akých druhoch znečistenia vie pomôcť a čo si všímať pri jeho výbere?

 

Sprchová hlavica - instalko.sk

Chystáte sa kupovať sprchovú batériu, no nechcete riskovať nejakú nekvalitnú, ktorá sa vám po pár mesiacoch používania takpovediac rozsype? Pri výbere by ste si preto mali všímať viacero detailov. V nasledujúcich riadkoch vám poradíme, čo určite neprehliadnuť.

 

Tepelné čerpadlo - instalko.sk

Trápia vás vysoké ceny za energie, a tak ste sa rozhodli, že chcete v domácnosti kúriť či zohrievať vodu čo najefektívnejšie? Skvelou voľbou môže byť práve tepelné čerpadlo, ktorého účinnosť sa v niektorých prípadoch pohybuje až na úrovni 5. Len pre porovnanie, to je až 5-krát viac ako pri klasickom elektrickom kúrení radiátormi. Na čo všetko by ste mali hľadieť pri jeho výbere a ktoré parametre si všímať?

 

Spôsobov, ako ušetriť vykurovaním v domácnostiach je niekoľko. Z dlhodobého hľadiska sa oplatí namontovať tepelné čerpadlo alebo solárne panely. Tieto riešenia však vyžadujú podstatne vyššiu vstupnú investíciu. Pri momentálnych cenách za energie je v našom záujme ušetriť niečo aj kúrením. Ušetriť vieme aj správnym vykurovaním v domácnostiach za pomoci radiátorov tak, aby sme sa netriasli od zimy.

Máme pre Vás pár tipov, ako ušetriť kúrením:

 

Nový termostat - instalko.sk

Termostat je kompaktné zariadenie, ktoré slúži na reguláciu kúrenia, resp. prípravy teplej vody. Je akýmsi mozgom celého vykurovacieho systému a do významnej miery ovplyvňuje komfort i spotrebu energie. Čo by ste o ňom mali vedieť?

 

Expanzná nádoba - instalko.sk

Expanzné nádoby sú dôležitou súčasťou vykurovacích alebo chladiacich systémov. Aby dokázali splniť svoj účel, musia mať parametre prispôsobené konkrétnej sústave. Na čo by ste mali dbať pri ich výbere?

 

Sprievodca výberom bojlera - instalko.sk

Bojler je kľúčovou súčasťou každej domácnosti. Zabezpečuje zohrievanie vody, ktorá sa následne používa na umývanie rúk či sprchovanie. Výber správneho bojleru na vodu pre vaše použitie je veľmi dôležitý. Jedine tak totiž dosiahnete maximálny komfort a zároveň nízke prevádzkové náklady. Ktorým konkrétnym parametrom by ste mali venovať pozornosť?

 

Radiátor do kúpeľne - instalko.sk

Odhliadnuc od výkonu a technických parametrov, ktoré nebudú hlavnou témou tohto článku, by ste mali pri výbere radiátora do kúpeľne zohľadniť aj ďalšie dôležité skutočnosti. Pokiaľ ich nepodceníte, váš nový „rebrík“ nielenže perfektne zapadne do celkového štýlu kúpeľne, ale ešte k tomu vás poteší viacerými pozitívami.

 

Radiátory a podlahové kúrenie - instalko.sk

Využívate vo vašej domácnosti teplovodné kúrenie? Potom možno uvažujete nad tým, či sú výhodnejšie klasické radiátory, alebo sa oplatí zainvestovať do podlahového vykurovania. Prinášame vám porovnanie najväčších výhod a nevýhod oboch riešení.

 

Dotácia na obnovu rodinného domu - instalko.sk

Vedeli ste, že od 15. októbra 2022 môžete požiadať o štátnu dotáciu na rekonštrukciu staršieho rodinného domu, a to vo výške až 19 000 EUR? Obnova nehnuteľností je súčasťou Plánu obnovy a odolnosti Slovenskej republiky. Jej cieľom je dosiahnuť zníženie spotreby energií, produkcie CO2 a celkové skvalitnenie života obyvateľov Slovenska. Kto môže získať podporu a aké podmienky je potrebné splniť?

 

Vodovodný kohútik - instalko.sk

Kvapkajúci kohútik je nepríjemný problém, s ktorým sa v živote stretol už takmer každý. Jeho ignorovanie môže z dlhodobého hľadiska vyústiť do toho, že vaše náklady na vodu sa zvýšia o desiatky eur ročne. Práve preto by ste ho nemali podceňovať. Ako zvládnuť opravu svojpomocne, rýchlo a jednoducho?

 

Doplnky do kúpeľne - instalko.sk

Pri zariaďovaní interiéru sa v súčasnosti kladie veľký dôraz na bytové doplnky. Majú totiž obrovskú schopnosť vkusne podtrhnúť nielen celkový charakter nehnuteľnosti, ale aj jej osobitný štýl. V tomto prípade nie sú žiadnou výnimkou ani kúpeľne. Citlivo zvolené kúpeľňové doplnky dokážu dodať kúpeľniam punc elegancie a luxusu. Stavíte na minimalistické kúsky alebo si radšej vyberiete niečo výraznejšie? Tak či onak, voľte doplnky, ktoré budú blízke vášmu srdcu.

 

Sifóny - instalko.sk

Chystáte sa kupovať nový sifón? Aby vám dokázal správne slúžiť, pri jeho výbere by ste mali dbať na viacero dôležitých parametrov. V nasledujúcich riadkoch vám prinášame niekoľko praktických tipov, ktoré sa oplatí poznať.

 

Kanalizačné potrubie - instalko.sk

Na kladenie kanalizácie sa dnes používajú železné a plastové rúry. Liatinové sú už takmer prežitok a kanalizačné potrubie sa nahrádza plastovými rúrami pre odpadové vody, ktoré sa dajú pohodlne nainštalovať a majú dobré prevádzkové vlastnosti.

 

Plynový kotol - instalko.sk

Revízia plynového kotla, plynových rozvodov a tlakovej nádoby je daná zákonom. Majitelia kotlov, ktorí plynové kotle využívajú na ohrev vody a vykurovanie, sú povinní, aby vykonali minimálne raz ročne revíziu plynového kotla.

 

Zľava 10 €na Instalko.sk

Nakúpte výhodnejšie na Instalko.sk. Ponúkame vám zľavu 10 € na Váš prvý nákup. 

 

Prerábanie kúpeľne - instalko.sk

Chystáte sa rekonštruovať vašu starú kúpeľňu? Aby tá nová spĺňala všetky vaše požiadavky, jej zariadenie je vhodné plánovať vopred. V nasledujúcich riadkoch vám poradíme, na čo si dávať pozor a ako správne postupovať.

 

Ponorné čerpadlo - instalko.sk

Studňa v záhrade je vynikajúcim doplnkom pri zavlažovaní pestovaných rastlín a stromov počas horúcich dní. Kvalitatívne vylepšenie záhradnej studne určite zabezpečí ponorné čerpadlo do studne, ktoré je veľkým pomocníkom pri čerpaní vody z vodného zásobníka v záhrade.

 

Domáca vodáreň - instalko.sk

Domáca vodáreň je skvelým riešením nielen pre vlastníkov chát či záhrad. Zíde sa aj majiteľom domov, ktoré sú napojené na vodovod. Umožňuje totiž znižovať náklady a prispievať k šetreniu prírodných zdrojov. Ako vlastne funguje a na čo všetko ju viete využívať?

 

Ako si vybrať správne čerpadlo? Trh s čerpadlami je veľmi rozmanitý a vybrať tak správne čerpadlo na vodu nieje vôbec jednoduché. Treba mať na pamäti, že čerpadlo by ste mali využívať len na ten účel, na ktorý bolo skonštruované. Či už potrebujete čerpadlo na zavlažovanie, polievanie, vypúšťanie žumpy alebo dodávanie pitnej vody zo studne do domácnosti musíte si zodpovedať základné otázky. 

Aká dlhá bude prepravná vzdialenosť vody?

Aký druh vody budete čerpať?

Na akú činnosť budete čerpadlo využívať?

 

Ventilátory do kúpeľne

Asi najväčší nepriateľ každej kúpeľne je pleseň. Ktorá sa ako všetci vieme, tvorí vo vlhkom, zle vetranom prostredí. Prostredie v ktorom sa nachádzajú plesne je pre naše zdravie škodlivé. Tomuto problému vieme predísť správnym výberom ventilátora do kúpeľne, ktorý sa môže zdať jednoduchý no keď chceme docieliť značné výsledky netreba ho podceniť. Asi prvú otázku ktorú by sme si mali pri výbere položiť je, či potrebujeme radiálny alebo axiálny ventilátor. 

Mohlo by Vás zaujímať: 5 tipov, ako sa brániť plesniam v kúpeľni

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia